PENGHINAAN TV3 TERHADAP UMAT ISLAM

Apakah yg sudah terjadi.Siapakah yg berselindung disebalik iklan promo yg terang2 mghina islam?1 malaysia 1 agama?

lihat video dibawah~~~

kita lihat seperti tiada janggal pon kan,,,,

tapi bila kita lihat secara detail kita dapat kesan apa mesej yg terselit di promo iklan tersebut….

mari kita bongkar…..

Scene 1 – Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.

1….Budak Lelaki Melayu – Orang Melayu

2.Buku – Bible

3.Pondok Buruk Beratap Rumbia – Kemiskinan

4.Malam Yang Gelap – Islam yang mundur

5.Mentol Lampu – Pencerahan (Illumination) – Lucifer@Iblis

6.Sangkar Burung – Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM

7.Tingkap Terbuka – Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran

Scene 2 – Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar – Bible (Christianity)

2.Mukasurat Jawi terbalik – Al-Quran yang dihinakan

3.Beca Merah – Samaran untuk kenderaan Santa Claus

4.North Star – Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)Pokok Krismas – Simbol Paganism

Scene 3 – Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura – Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.

2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih – POPE – Ketua Agama Kristian

3.Pelawaan Menaiki Beca – Pelawaan Masuk Kristian

Scene 4 – Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu – Bangsa Melayu

Scene 5 – Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

Mukasurat Jawi terbalik – Al-Quran yang dihinakan

scene 5

1.Pulau Pinang – Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)

2.Teluk Intan, Hilir P……erak (Anson) – Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.

3.Kuala Lumpur – Malaysian Illuminati punya capital.

Scene 6 – Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra – Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan

Scene 7 – Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo – Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.

Scene 8 – Seorang budak perempuan memeluk seorang budak perempuan lain dari belakang. Kepala seorang budak lelaki hanya tersengih di tepi pasangan tersebut.

1.Pasangan Budak Perempuan Berpelukan – Lesbianism/Feminism

2.Kepala Budak Lelaki Tersengih – Lelaki yang tak dipedulikan dan diperbodohkan.

Scene 9 – Beca terbang merentasi sebuah pulau.

1.Pulau – Singapore lah.Lihat seterusnya..

Scene 10 – Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri, budak-budak Melayu tak mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dengan pemandangan di bawah beca terbang.

1.K……awasan Pergunungan (Bukit-bukau) – tempat tinggal Jin

2.Masjid Kecil – Agama Islam yang lemah

Scene 11 – Budak-budak Melayu sudah mendarat dan terus berlari sambil menunjuk-nunjuk ke arah Masjid yang terletak jauh disebalik jurang yang dalam sambil ketawa berdekah-dekah. Terdapat dua tangan misteri yang juga sedang menunjuk-nunjuk ke aras masjid. Sebuah bangunan misteri berada di antara masjid dan budak-budak Melayu.

1.Bangunan Misteri – Sebagai cover up (Yang sebenarnya ditunjuk-tunjuk adalah Masjid)

2.Perbuatan Menunjuk Menggunakan Jari Telunjuk – Perlakuan Biadab

Scene 12 – Budak-budak Melayu berlari merentasi semak-samun mengikuti laluan bercahaya (Illuminated) menuju ke suatu tempat. Close up lelaki separuh abad ketawa gembira sambil memandang ke atas langit (mengetawakan Allah).

masih belum tamat…tunggu pembongkaran seterusnya…



Advertisements

24 responses to “PENGHINAAN TV3 TERHADAP UMAT ISLAM

  1. laknat tv3 suku

  2. nk kiamat dah,,,,,boikot tv3!!!!!!!

  3. wimen fighterz

    Selamat
    Hari Natal diucapkan kepada TV3MALAYSIA. Tak sangka, cepat sungguh masa
    berlalu. Rasanya aidilfitri beberapa hari lagi, tapi TV3 dah sambut
    Hari Natal.

  4. wimen fighterz

    TV3 SUKU!!!! (AGAMA SUKU, POLIITK SUKU) 1 MALAYSIA JADI 1 AGAMA… HABES KAU TV3 SUKU!!

  5. ak mang da lame da x tgk tv3 nie thogut. Bru smlm ak try nk tgk mang mcm hampas kelape die punye bullshit utama. Gelak besa ak tgk pengampuan brita smlm da kah8

  6. dah lah AJL pun ada ciri freemason.. dlm iklan raya pun nak masukkan ciri freemason .. pegang kitab jawi terbalik.. 1Malaysia tu 1Agama ker? TV3suku betul..

  7. BOIKOT TV3!!!! Sudah terang lagi bersuluh TV3 agen barat memecah belahkan Islam di Malaysia!!!!!

  8. farhan arbei

    Illuminati telah ditubuhkan pada 1774 di perancis oleh Adam Weishaupt yg merupakan seorang profesor di Universiti Ingoldstald. . perkataan illuminati dinisbahkan kpd salah satu drpd kumpulan (Mazhab) Yahudi iaitu kumpulan illuminati yang di…anggotai oleh oleh golongan bijaksana (Hukama’) Yahudi… manakala di dalam Bahasa Arab pula illuminati bermaksud al-Nuraniyin.

    Pertubuhan ini tlh mendpt sokongan drpd rotschild yg merupakan gedung kewangan yg dikuasai oleh yahudi… perkataan illuminati pula diambil daripada perkataan “Lucifer” (iblis) yang beerti “Pemegang Cahaya”… beliau membuat helah bhw dunia ini ptot diperintah oleh orang yg benar2 berwibawa sahaja, maka beliau tlh berjaya memujuk lebih kurang dua ribu org untuk menjadi pelaksana kepada agenda yg dirancang olehnya dgn disokong anggota feemasonry peringkat tinggi…. pengikut2 ini mmg berkemahiran dlm semua aspek kehidupan telah membina markas2 sulit di seluruh dunia yg diberi nama sbgai “Lodges of The Grand Orient” untk melaksanakan apa yg tlh dirancang oleh pihak tertinggi (Freemasonry/ Zionisme)…

    Nama illuminati ini diambil sempena nama Iblis yang pada hemat mereka sebagai pemerintah tunggal alam ini… pusat pentadbirannya ialah di segitiga bermuda yg menjadi tmpt tinggal Dajjal laknatullah. ..Lmbng pertubuhan ini ialah apa yg terdapat pada duit 1 dolar US… lmbang yg ade pada duit US tersebut menunjukkan bahawa US telah dikuasai oleh bangsa Yahudi… sebenarnya, pereka cipta duit US dilakukan oleh seorang anggota freemasonry dari pergerakan illuminati yg bernama Pat Robertson.

    Salah satu agenda terpenting pada awal penubuhan Illuminati ialah memastikan seluruh kerajaan-kerajaan dunia bersatu menjadi One World Government (Satu Kerajaan Dunia). Konsep ini adalah idea utama yang dicanang oleh Adam Weishaupt untuk menarik golongan elit menyertai Illuminati.

    Semasa menghasut dan memujuk golongan elit untuk menyertai Illuminati, Weishaupt berhujah bahawa seluruh peperangan yang berlaku di dunia hanya boleh dihentikan jika semua kerajaan-kerajaan bersatu di bawah satu payung pentadbiran sahaja.
    Payung itu pula hendaklah dikuasai oleh golongan cerdik pandai yang berlatar belakangkan akademik dan profesional atau ahli ekonomi.
    Weishaupt juga berhujah bahawa peperangan yang berlaku di dunia adalah berpunca dari sikap tamak golongan pertengahan dan kerabat diraja yang tidak mementingkan rakyat. Hujah Weishaupt ketika itu memang tepat pada masanya kerana Eropah ketika waktu tersebut sedang berada di zaman kegelapan.
    Golongan bawahan dan ahli akademik sememangnya ternanti-nantikan seorang hero yang akan membawa revolusi menghapuskan kekejaman golongan pertengahan dan diraja.
    Fakta dan idea yang dibina Dajjal untuk digunakan Weishaupt amat tepat ketika itu, maka dalam masa yang singkat ramai golongan elit teruja dengan idea One World Government.

    Perbezaan konsep New World Order dan One World Government

    Konsep New World Order (NWO) dan One World Government (OWG) adalah bersumberkan dari pertubuhan yang sama iaitu Illuminati. Perbezaannya hanya dapat dilihat dari segi tarikh pengenalan dan fungsi konsep kedua-dua idea tersebut.

    Konsep OWG diperkenalkan selaras dengan penubuhan Illuminati iaitu pada 1776 oleh Adam Weishaupt. Konsep ini diguna pakai oleh Weishaupt untuk dijadikan matlamat penubuhan Illuminati dan objektif kepada gerak kerja masyarakat Yahudi elit.

    Konsep NWO pula mengikut teori konspirasi mula diperkenalkan pada 1782 pada cop mohor kerajaan Amerika iaitu The Great Seal of the United States.

    The Great Seal yang mempunyai gambar piramid itu juga mempunyai suatu perkataan latin yang ditulis sebagai Novus Ordo Seclorum atau New World Order.

    Pada tahun 1935, kedua-dua cop mohor di atas telah dicetak di bahagian belakang wang kertas 1 dollar Amerika. Kemudian pada 11 September 1991, Presiden George H.W. Bush telah mengumumkan perlaksanaan New World Order di persidangan kongres.
    Ringkasnya, NWO adalah perlembagaan tersembunyi bagi pentadbiran One World Government.

  9. JANAGANLAH BODOH SANGAT WAHAI TV3.. ALERT LAH SIKIT SENSITIVITI KEAGAMAAN… KORANG YANG KAT ATAS TU SEMUA MELAYU, ISLAM.. APA KO INGAT 1 MALAYSIA ni 1 AGAMA KE??? YANG BODOH SANGAT BAGI LULUS IKLAN TU KENAPA???

  10. TV3 bukan diwajibkan minta maaf terbuka kepada Umat islam di Malaysia,, malah minta maaf kepada Umat Islam satu Dunia!!!

  11. Puteri Lindungan Bulan

    SAYA SUNGGUH TIDAK RASA MERDEKA DENGAN IKLAN BODOH ITU

  12. tak sangak cam nie skali

  13. apahal pelita muncul kt tgh2 bunga teratai plak?? bukan ke teratai tu bunga suci kaum Hindu ngan Cina ke??

  14. mungkin bangsa boleh jadi 1Malaysia, tapi bukan AGAMA.. agama x kan boleh jadi 1Malaysia.. bongoknye iklan nie.. bangggang.. nak buat perumpaan 1Malaysia pun agak2 la.. nie la manusia skrang.. nama jer islam tp pemahaman pasal akidah, tauhid, semua x dah… ish..

  15. zzz. stupid interpretation… benda yg biasa nk fikir terlampau jauh.. baik ko pegi dakwah org yg x tutup aurat sana.. lagi bermakna dr ko fikir ap maksud iklan ni..

    • bro..vid ni ad mksud tg tersembunyi…ni psal agama,,,mneley duk diam je,,,ni bru skit….kne cantas bende yg kecil sblm bende besar dan berat bley berlaku…bende ni ley pengaruhi minda knak2 yg smekan semua agama adalah same…

  16. aku rase bda ni mcm ko wt jln cte sesuke ati ko….
    kalo mak ko plok ngn akak ko ko nk ckap ke mak ko lesbian????
    tp aku xsbelahkn mane2..
    aku nmpk gak pe ko nk bngkarkan…
    yg tulisan jawi terbalik 2…
    thanks….

  17. thanx 4 information bro…gud work

  18. Mereka ingat hari raya tu untuk suka suka je ke? tahu tak mereka yang sambutan raya itu juga adalah ibadat. dan rasulullah telah menggariskan macam mana nak menyambut raya…. bengong tak habis habis puak puak ni. Ni orang kelate kato, bodo tok leh ajar, cerdik tok leh tupe ni…

  19. tu dia..1 lagi usaha musuh2 Islam…bayangkan kalau budak2 yang tengok, dah tentu melekat dalam minda diorang benda2 sesat ni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s